Automationsingenjör projekt inom Process, Energi och VA

Jobbeskrivning

Automationsingenjör projekt inom Process, Energi och VA

Gillar du automation, att jobba i projekt och att ge support till våra kunder - då kan du vara helrätt för oss!

Jag söker programmerare inom automation, både tjejer och killar till våra Process,- VA-, och Energi-projekt och vill ha dig med!

Vi har i dagsläget affärer med fler än 40 olika kunder, varav projektåtaganden mot drygt 20 kunder och supportåtaganden mot ett 10-tal kunder. Vi är riktigt duktiga på ABB 800xA men även en rad andra automationssystem och ser för befintliga och nya kunder inom området fortsatt stark tillväxt som vi möter med nyrekrytering och utbildning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i automationsprojekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning. När du är klar är du förhoppningsvis kundens hjälte
 • Delta i support- och serviceåtaganden till våra kunder

Vi söker dig som är på väg mot att bli en automationsstjärna. Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra. Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi gärna att du har:

 • Automationsprojekt-erfarenhet eller motsvarande
 • God kompetens inom 800xA eller annat automationssystem
 • En relevant teknisk utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt.
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder. Därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

    Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

    Meriterande är erfarenheter och kunskap inom Processteknik och Processoptimering, Databaser, Kommunikation, Scriptteknik samt Högnivåspråk.

    Har du jobbat med service och support inom vårt område är det också meriterande

    Du ska gilla att programmera och gilla att träffa kunder!

    Vi erbjuder

    Som konsult i mitt team får du arbeta med de främsta företagen i respektive bransch. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor, kompetenta kunder och ett aktivt erfarenhetsutbyte. I dagsläget är hälften av mina anställda senior engineers. Detta ger dig utmärkta förutsättningar att fortsätta utvecklas.

    Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport. Vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling för verksamheten och våra medarbetare.

    Våra villkor är naturligtvis marknadsmässiga. Vi erbjuder kollektivavtal via Almega. Vi älskar att resa och gör årligen riktigt kul och utvecklande nedslag utomlands, förra året i Sydafrika. I år åkte vi till Piemonte i Italien för gemensam utveckling. Nästa års resa är redan inplanerad - Det blir något alldeles särskilt...

    Vårt bolags första 4 år har gått över alla förväntningar. Vi har ökat från 3 till ett 50-tal anställda och bygger vår framgång på duktiga medarbetare, delaktighet och korta beslutsvägar.

    Eftersom vi gör löpande urval till våra tjänster ser vi gärna att du inte avvaktar utan skickar din ansökan snarast. Har du frågor kring tjänsten tveka inte med att höra av dig.

    Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist-, support- och -ingenjörstjänster. Vår bas är Malmö. Våra kunder återfinns i hela landet.

    Sigma Industry Solutions ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med mer än 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

    Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

    Mer information

    Magnus Grenthe
    +46705509699
    magnus.grenthe@sigma.se

    Tjänst

    Automationsingenjör projekt inom Process, Energi och VA

    Kompetensområde

    El & Automation, Energi- & Elkraftteknik, Systemutveckling, Projektledning, Digitalisering, Digitalisering, Automation

    Plats

    Svar senast

    2024-06-30    Ansök nu
    Namnlöst dokument